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Cicirittria
pasta
coi ceci ingredienti:
500g. di farina, sale, olio, aglio, 400g. di ceci, pepe. A
sira prima minti a moddhru i ciciri intra l'acqua tiepida, nu picchi te sale e
li lassi pé tutta a notte. Alla
mmane, fanne nu munte te farina cu nu carottu a menzu, cala intra lu carottu,
chianu, chianu acqua e sale e fatica cu pote ssire na beddhra paddhrotta scanata.
Poi la stenni e la fatichi cu diventa fina e dopo la nturtiji comu nu sicaru.
spicciatu la taji a fettucce de nu discitu e la apri. Intra lla cazzarola faci
fervire l'acqua e cali quattru quinti ta tria. Allu stessu tiempu, intra na
padella minti nu picca te oju e faci cucire scantare nu scattune te aju. Minane
intra a tria ca t'è rimasta e dopu nu picca i ciciri e faci friscire. quannu è
prontu, cali tuttu su a tria sculata ca hai cotta cull'acqua e ggiungi nu picca
te pipe. La
sera prima metti a bagno i ceci in acqua tiepida con un po' di sale e li lasci a
bagno tutta la notte. La
mattina, metti a cuocere i ceci per due-tre ore ed intanto prepari un impasto di
farina, acqua e sale e lo lavori sino ad averlo ben amalgamato. Stendi una
sfoglia sottile, e l'arrotoli su se stessa. Formato questo rotolo, a forma di
sigaro, lo tagli a listarelle di circa un centimetro e poi lo srotoli. In una
casseruola metti a bollire dell'acqua per lessare la pasta e quando bolle la
versi riservandotene un quinto che farai friggere in una padella dove hai fatto
indorare due spicchi d'aglio, poco prima del completamento della cottura ci
versi i ceci Tutto l'impasto lo versi sulla pasta lessata e fai amalgamare il
tutto. A completamento un pizzico di pepe. ingredienti:
uova, spaghetti avanzati, sale, olio. Sbatti
do ove e mmisca a pasta rimasta e tajata cu nu picchi te sale e ngira tuttu poi
cali tuttu intra na cazzarola cu l'oju scarfatu e coci a focu forte. Ngira tuttu
e mposta comu na frittata. Appena se ncumincia a brusciare la ngiri cu se coce
te l'addhra menza. Sbattere
le uova, unire gli spaghetti avanzati e tagliati a pezzetti, con un po' di sale
e mescolare. In una pentola versare l'olio e quando è caldo versare le uova con
gli spaghetti. Mescolare il composto per farlo rapprendere a fuoco molto vivo
dandogli la forma di una frittata. Appena questa è dorata da una parte girarla
dall'altra e completare la cottura. ingredienti:
pasta fatta in casa, olio, pane grattuggiato, sale. Scarfa
nu picchi d'oju intra na padella, ne mmisci u pane grattatu e nu picchi te sale.
Ndilessi a pasta fatta a casa e quannu è pronta e sculata ne mini susu l'oju ca
hai cottu. Riscaldare
dell'olio in una pentola, quindi versare il pane grattuggiato ed un po' di sale.
Lessare la pasta fatta in casa e versare su questa il composto. ingredienti:
1 Kg. di cozze nere, 1 etto di pelati, 1/2Kg. di pasta grossa, pepe, olio,
prezzemolo, aglio. Intra
na padella faci scarfare l'oju cu l'aju e poi mini intr e cozze tutte sane.
Ggiungi poi i pummitori e quannu sta ncuminciane a fervire ggiungi l'acqua cu
coci la pasta (qualched'unu a pasta la coce a parte e poi conza tuttu cu lu sugu)
prima cu servi ntaula ne minti susu nu picchi te petrusinu tajatu. In
una pentola si fa scaldare l'olio con uno spicchio di aglio e quando questo è
dorato si buttano dentro le cozze intere. Si aggiungono poi i pelati e quando
sono in ebollizione un po' d'acqua per cuocere la pasta. Quando l'acqua è in
ebollizione si versa la pasta. Prima di servire spolverare con abbondante
prezzemolo tritato. ingredienti:
(per 4 persone) 400g. di pasta corta, 300g. di rucola, 8 cucchiai di olio
d'oliva, 2 spicchi d'aglio, 2 acciughe dissalate e disliscate, formaggio
pecorino, sale. Prima
ndilessi a rucula intra muta acqua e sale e quannu staje a metà cu se coce cali
intra a l'acqua a pasta ca poi hai sculare te paru alla rucula. Allu frattiempu,
minti su u focu nu picchi te oju cu l'aju e quannu è cautu minti puru lu pesce
spriculatu e squicciatu cu na furcina. quannu è prontu condisci la pasta cu la
rucula ca hai già sculatu e susu ne minti u casu te pecura grattatu. Lessa
la rucola in abbondante acqua salata, a metà cottura unite la pasta. Nel
frattempo inbiondite nell'olio gli spicchi d'aglio tagliuzzati. Spappolate le
acciughe schiacciandole con una forchetta e versatele nell'olio caldo. Condite
con questo sugo pasta e rucola, scolate assieme. Su tutto condite con il
formaggio pecorino grattuggiato. ingredienti:
farina, sale olio, aglio, ceci. Prima
prepari la tria facennu nu munte te farina cu nu carottu a menzu, cala intra lu
carottu, chianu, chianu acqua e sale e fatica cu pote ssire na beddhra mumma.
Poi la stenni e la fatichi cu diventa fina e dopo la nturtiji comu nu sicaru.
spicciatu la taji a fettucce de nu discitu e la apri. Fatta la tria, piji
cocciuli te pummitoru nu picca stinti cu se n'esse a simente. Intra na cazzarola
minti nu picca te oju ena cipuddhra cu sse scanta, cali i cocciuli e do' fujazze
te masiricoi. Appena
prontu lu cali cu conzi a tria ca hai appena ndilissata e servi ntaula. Preparari
la pasta (tria) facendo un impasto di farina, acqua e sale. Finito, si stende
una sfoglia sottile e la si arrotola su se stessa. Formato questo rotolo, si
taglia a listarelle di circa un centimetro e quindi la si srotola. In una
pentola si mette dell'olio e si fa dorare una cipolla, appena pronta si versano
le bucce di pomodoro con l'aggiunta di qualche foglia di basilico e si fa
soffriggere il tutto. Intato si fa lessare la pasta e con il soffritto la si
condisce. ingredienti
per 4 persone:800g.di farina di grano duro,350cl. di acqua. Mpasta
a farina cu ll'acqua e scanala bbona. Quannu hai spicciatu faci nnu maccarrune
longu e largu quantu nu tisciteddhru poi lu taji a morzi te nu tiscitu e lu
passi cu llu fierru cu ppote ssire u carottu a mmenzu. Si
impasta la farina sino ad ottenere un impasto senza grumi. Finito si forma,
lavorandola con le mani un maccheroncino lungo dello spessore di circa un
centimetro. Tagliato il maccheroncino a pezzetti lunghi circa 7 cm. lo si
attorciglia intorno ad un ferro fino da lana per formarne il foro centrale. ingredienti
per 4 persone:600g.di farina di grano duro, 200g di farina d'orzo, 350cl. di
acqua. Fanne
comu pé lli minchiareddhri te granu Usa
lo stesso procedimento per l'impasto con la farina di grano. ingredienti
per 4 persone:800g.di farina di grano duro,350cl. di acqua. Mpasta
a farina cu ll'acqua e scanala bbona. Quannu hai spicciatu faci nnu maccarrune
longu e largu quantu nu tisciteddhru poi lu taji a morzi te nu tiscitu e lu
passi cu llu fierru cu ppote ssire u carottu a mmenzu. Si
impasta la farina sino ad ottenere un impasto senza grumi. Finito si forma,
lavorandola con le mani un maccheroncino lungo dello spessore di circa un
centimetro. Tagliato il maccheroncino a pezzetti lunghi circa 7 cm. lo si
attorciglia intorno ad un ferro fino da lana per |